Viktige tips for bilen når vinteren kommer!

Vinteren er her! Hvordan gjøre klar bilen for mørke kvelder med glatt og sleipt føre.

Dette bør du huske på når det er vinter:

  • Kontrollere at alle lys virker
  • Sjekke mønsterdybde og alder på dekk
  • Sjekke og eventuelt skifte vindusviskere
  • Sjekke og eventuelt vedlikeholdslade batteriet
  • Sjekke frostvæske
  • Kontroller og eventuelt skifte motorolje
  • Kupefilter

Lys

Sjekk at alle lysene virker, og at ikke frontlyktene er matte. (Glasset blir matt av «billig» spylervæske som inneholder for mye sprit). Sjekk at lang-/nærlysene er korrekt innstilte.

Dekk

Minimumskravet for dekkmønster på sommerdekk er 1,6 mm, for vinterdekk er kravet 3 millimeter. Husk at gummien blir hard når dekkene blilr gamle, og gir da dårligere egenskaper.

Dekktrykket er viktig, både for slittasje, og for sikkerheten. Dekktrykket skal sjekkes når hjulene er kalde!

Vindusviskere

Sjekk at vindusviskerne tar som de skal, og ikke er slitt eller skadet. De bør uansett byttes en til to ganger i året.

Batteriet

Å ikke få startet bilen i vinterkulda fordi batteriet er flatt, er noe av mange av oss har opplevd. Grunnen til at du står der med flatt batteri, er ofte slurv med vedlikehold av bilbatteriet. En enkel måte å unngå at du ikke får startet bilen, er å anskaffe seg en hjemmelader.

Frostvæske

Sjekk nivå og frostsikkerhet! Ikke bare at du har nok, men også at den tåler et visst antall kuldegrader. Gjerne 25 – 30 minusgrader. Enda mer om man bor på spesielt kuldeutsatte steder. Da bør den kunne tåle både 35 og 40 kuldegrader, uten å fryse. Alle fargene har forskjellige egenskaper og bør absolutt ikke blandes. Fyller man rød frostvæske på en bil som har blå væske fra før, kan dette skape problemer i form av at væsken endrer konsistens, at egenskapene forringes og at det i verste fall skaper tæring på pakninger og dyre aluminiumsdeler som topplokk etc. Som en liten pekepinn kan man si at blå frostvæske brukes på litt eldre biler og bør skiftes ca. hvert annet år. Rød frostvæske er en «longlife» type som skal holde i ca. fem år og brukes oftest på litt nyere biler.

Motorolje

Sjekk om det er på tide å skifte oljen. Gammel olje gjør bilen både mer tungstartet og kan skade motoren. Ikke glem å peile oljen så du er sikker på at oljenivået er riktig.

Kupefilter/Pollenfilter

Ved tett kupe-filter vil det bli mindre luftmengde inn i bilkupeen som gir dårlig effekt i varmeapparatet.

Bestill Time

– Service, Reparasjon eller EU-kontroll

Bestillingen gjelder kun som en foreløpig og uforpliktende forespørsel, og du vil derfor bli kontaktet via E-post eller telefon, avhengig av hva du har valgt. Bestillingen er IKKE gjeldende før du aksepterer tilbudet, og betaling vil først skje i verkstedet etter utført og godkjent arbeid


 For å sikre oss at vi har riktig verktøy og materiale, trenger vi å vite hvilken bil du har, og ved evt. service hvor langt den har gått. Velg ønsket dato og evt. klokkeslett. Når vi har behandlet din forespørsel, vil vi kontakte deg for å bekrefte dato og tid for levering av kjøretøy, samt bli enige om endelig tidspunkt for inspeksjon.


Siste trinn  Fyll ut opplysninger, samt hvilken måte vi skal kontakte deg på. Bekreft deretter forespørselen. Takk!


Siggerudveien Bilverksted AS

Siggerudveien Bilverksted AS

Svarer vanligvis innen 1 time

Chat er stengt nå

Siggerudveien Bilverksted AS
Hei. Har du spørsmål eller annet som ikke haster, så kan du Chatte direkte med oss via din egen Facebook Messenger. Vi svarer deg så snart vi har ledig tid. Hvis det haster, så ring oss på tlf. 64 86 90 28
Messenger Trenger du hjelp?