Sikkerhet først: Bestill din EU-kontroll hos oss og kjør trygt!

Er det på tide med EU-kontroll for bilen din? La oss hjelpe deg med å sikre at den er i topp stand! Hos oss får du en grundig og profesjonell EU-kontroll, utført av erfarne mekanikere som bryr seg om bilen din og din sikkerhet på veien. Vi garanterer en smidig og stressfri opplevelse, slik at du kan kjøre trygt og bekymringsfritt.

Hva undersøkes under en EU-kontroll?

EU-kontrollen inneholder to hoveddeler: en trafikksikkerhetsdel og en miljødel.

Trafikksikkerhets delen sjekker flere viktige aspekter ved bilen din, som for eksempel:

  • Lys og belysning
  • Sikt, inkludert vindusviskere og speil
  • Hjul, dekk og hjuloppheng
  • Sikkerhetsbelter og festeanordninger
  • Bremsesystemet

Når det gjelder miljødelen, fokuseres det på støy og utslipp, inkludert:

  • Støynivå fra motor og eksos
  • Avgassutslipp og partikkelfilter

Etter at EU-kontrollen er fullført, vil du få en kontrollseddel med resultatene. På denne vil du se informasjon som bilens registrerte kilometerstand, neste kontrollfrist, og eventuelle feil eller mangler som må rettes opp.

Nye retningslinjer for EU-kontroll

For alle registrerte biler som er fire år eller eldre, kreves det nå en EU-kontroll hvert andre år på et godkjent verksted. For biler over 3500 kg (med unntak av kjøretøykategori M1), må kontrollen utføres årlig.

Nye regler ble innført 8. februar 2019 som endret tidspunktet for når bilen skal på kontroll. Fra denne datoen er det bilens første registreringsdato og datoen for siste godkjente kontroll som bestemmer fristen for neste kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret.

Hensikten med disse nye retningslinjene er å gi bileiere mer fleksibilitet når det gjelder å velge tidspunkt for kontrollen. Dette kan for eksempel gjøre det enklere å kombinere kontrollen med en rutinemessig service.

De nye reglene gjelder for biler registrert etter 8. februar 2019. For alle andre biler, fortsetter fristene som allerede er satt. Når disse bilene har gjennomgått sin neste EU-kontroll, vil du få en ny frist basert på den datoen kontrollen ble utført. Dette gjør det enklere for bileiere å planlegge kontrollen og kombinere den med annen rutinemessig vedlikehold.

Dersom det er nødvendig med reparasjoner før bilen kan EU-godkjennes, vil vi ta kontakt med deg. På den måten unngår du uventede overraskelser, og du får muligheten til å bestemme om du ønsker å utføre arbeidet til en avtalt pris. Vi er her for å hjelpe deg og sørge for at du får en trygg og problemfri EU-kontroll.

Bestill Time

– Service, Reparasjon eller EU-kontroll

Bestillingen gjelder kun som en foreløpig og uforpliktende forespørsel, og du vil derfor bli kontaktet via E-post eller telefon, avhengig av hva du har valgt. Bestillingen er IKKE gjeldende før du aksepterer tilbudet, og betaling vil først skje i verkstedet etter utført og godkjent arbeid


 For å sikre oss at vi har riktig verktøy og materiale, trenger vi å vite hvilken bil du har, og ved evt. service hvor langt den har gått. Velg ønsket dato og evt. klokkeslett. Når vi har behandlet din forespørsel, vil vi kontakte deg for å bekrefte dato og tid for levering av kjøretøy, samt bli enige om endelig tidspunkt for inspeksjon.


Siste trinn  Fyll ut opplysninger, samt hvilken måte vi skal kontakte deg på. Bekreft deretter forespørselen. Takk!


Siggerudveien Bilverksted AS

Siggerudveien Bilverksted AS

Svarer vanligvis innen 1 time

Chat er stengt nå

Siggerudveien Bilverksted AS
Hei. Har du spørsmål eller annet som ikke haster, så kan du Chatte direkte med oss via din egen Facebook Messenger. Vi svarer deg så snart vi har ledig tid. Hvis det haster, så ring oss på tlf. 64 86 90 28
Messenger Trenger du hjelp?